Autor |
Wiadomość |
Temat: rak odbytnicy |
Ola Olka
Odpowiedzi: 103
Wyświetleń: 41329
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2018-02-01, 09:33 Temat: rak odbytnicy |
tifany napisał/a: | Wiem też , że czas nie leczy ran, tą są tylko słowa. | Czas leczy rany , napewno kiedyś się o tym przekonasz. Tylko dla ciebie jeszcze ten czas nie przyszedł. Czasami wewnętrzna żałoba trwa dłużej niż byśmy chcieli. tifany napisał/a: | po kilka razy dziennie zaglądam do podobnych tematów, i ciągle przechodzę przez to samo. | Może to nie jest ci w tej chwili potrzebne...? Rozgrzebujesz rany na nowo i nie dajesz im sie zagoić. Wiem, wiem - łatwo mówić ale z tego co piszesz nie pomaga ci to a wprost przeciwnie napędza niepotrzebnie niespokojne, smutne myśli. tifany napisał/a: | Razem z mężem tworzyliśmy niezłych postrzeleńców. | I ty dalej taka jesteś. Pamiętaj o tym. Przyjdzie taki dzień że znowu coś szalonego strzeli ci do głowy i popędzisz... Zyczę ci tego z całego serca.
Trzymaj się.
Pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2017-02-01, 14:30 Temat: rak odbytnicy |
tifany bardzo mi przykro, przyjmnij wyrazy współczucia |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-11-07, 09:14 Temat: rak odbytnicy |
tifany napisał/a: | ąż jest z rodziny gdzie ta choroba to jakaś egzotyka, wszyscy żyją długo |
Historia rodzinna może mieć wpływ na ryzyko związane z zachorowaniem na ten czy inny rodzaj raka ale jej brak nie jest niestety 100% gwarancją że ta straszna choroba nas ominie.
tifany napisał/a: | Jedno co się zmieniło to zaczął stosować dietę, |
Myślę że rozsądna dieta nie jest jakimś przeciwskazaniem jeżeli nie osłabia organizmu.
Zyczę wiele siły i pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-10-18, 07:20 Temat: rak odbytnicy |
tifany napisał/a: | Mąż chciał by jeszcze odwiedzić synów, nie mieszkają w Polsce, a podróż to około 2 tysiące kilometrów w jedną stronę. |
Podobnie jak Lenka51 uważam to za nieciekawy pomysł. 2000 km to dla zdrowej osoby już męcząca podróż a co dopiero dla wyczerpanej chorobą. Mam nadzieję że synowie wykażą dosyć rozsądku żeby wybić tacie ten pomysł z głowy.
Sama mieszkam zagranicą i to ja jeżdżą do rodziców jak często się da. Bo są już starsi i też schorowani, psychika nie ta, no i pokonanie dużych odległości (u mnie to 1000 km) to dla nich za duży i niepotrzebny stres.
Pozdrawiam serdecznie |
Ola Olka
|
Dział: Nowotwory przewodu pokarmowego Wysłany: 2016-10-05, 15:27 Temat: rak odbytnicy |
Taki kolor moczu może być związany z np. przyjmowaniem środków przeczyszczających, witamin z grupy B, lub karotenu ale może oznaczać też zwiększone wydzielanie bilirubiny związanej z poważniejszymi schorzeniami wątroby.
Pozdrawiam |
|